PWA چیست؟
PWA مخفف واژه Progressive Web App می باشد که با توجه به آینده ی طراحی وب در جهان و حتی ایران استفاده از آن الزامی به نظر می آید، بسیازی از سایت ها خارجی از این تکنولوژی در حال استفاده هستند اما متاسفانه به دلیل کمبود منابع آموزشی در ایران این تکنولوژی در ایران جا نیفتاده است، و ما شاهد وبسایت های خیلی کمی هستیم که از pwa استفاده کرده باشند.
بر اساس آمار انجام شده بیش از ۶۰٪ وب گردی ها با موبایل انجام می شود، که این درصد هر روز در حال افزایش است البته در این ۶۰ درصد کل دیوایس های آندرویید یا ios قرار نگرفته است . مثلا احتمالا تبلت ها در این سرشماری نقشی نداشته باشند.
" اگر یک شرکت تصمیم گرفته و بخواهد که بیشترین مشتریان متعهد را به دست بیاورد باید تجربه کاربری وب اپلیکیشن آن به یک اپلیکیشن native نزدیک باشد. "

تفاوت PWA با اپلیکیشن Native چیست؟
PWA به راحتی با پیکربندی فایل Manifest و رجیستر serviceWorker روی مرورگر کاربر به راحتی قابل اعمال خواهد بود.
از آنجا که PWA روی مرورگر کاربر اجرا می شود و توسط جاوا اسکریپت و JSON دستورات لازم به آن داده می شود نیازمند استفاده از چند زبان نیست و چون چند اپلیکیشن برای دیوایس های با سیستم عامل های متفاوت برنامه نویسی نمی شود صرفه جویی در زمان و هزینه از مزیت pwa حساب می شود.
تفاوت اصلی PWA با Native Apps همین موضوع است ، یعنی اجرا شدن روی مرورگر...
البته PWA قابلیت این را داراست که عین یک اپلیکیشن Native در دیوایس کاربر رفتار کند و اگر بتوانید خوب از CSS و Media Query ها استفاده کنید که این به بحث ریسپانسیو بودن قالب شما بر میگردد میتوانید تجربه ی کاربری خیلی به خصوصی داشته باشید.
در نظر داشته باشید PWA مانند یک Native App روی دیوایس کاربر با لوگو خود و اسم منحصر به فرد نصب می شود اما با استفاده از موتور مرورگر (گوگل کروم) اجرا می گردد.
PWA چه امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهد؟
و اما مزیت و ویژگی هایی که Progressive Web App ها در اختیار ما قرار می دهند!

قابل نصب هستند!
دقیقا مانند یک اپلیکیشن Native رفتار میکنند و با رفتاری که به آن Banner گفته می شود میتواند روی دیوایس کاربر به راحتی با چند لمس نصب شوند.
تجربه کاربری بهتری را به کاربر می دهند
تجربه ی کاربری خیلی بهتری به کاربر می دهند چرا که عین یک اپلیکیشن معمول رفتار می کنند و توسط serviceWorker میتوان عملیات Cache شدن را انجام داد. این یعنی کاربر میتواند به صورت آفلاین نیز به وبسایت شما تا حدودی دسترسی داشته باشد.
سازگار تر با اسمارت فون ها هستند
PWA در کنار طراحی Responsive قابلیت هایی مانند استفاده از دوربین دیوایس ، گرفتن Location ، اعمال Push Notificatiton ، استفاده از IndexdDB و Splash Screen و کلی امکانات دیگر را داراست.
برای ایجاد PWA میتوانید به مستندات گوگل مراجعه نمایید.
در آخر اگر مایل به انتشار دوره ی PWA از سمت سایت مانیستر هستید و یا اگر سوالی در این باره دارید میتوانید در قسمت نظرات مطرح نمایید.
نظرات کاربران
1. سوالات نامربوط با مطلب فوق را در انجمن بپرسید.
2. نظرات محتوی هر گونه فحاشی اگر چه تایید می شوند ولی قسمت های ناپسند آن فیلتر می شود.
3. لطفا برای دریافت پاسختون هر از گاهی به نظرات مطلب مورد نظر سر بزنید.